Home * Leden en bestuur * KNSB * FSB  *  Externe  * SO-ON-kalender * KNSB-kalender * 2005-2006 * Eeltsje's tips*

 

Clublinks
Voorgaand nieuws
Webalbums van Eeltsje
Auke Bootsma bokaal
Ronde verslagen en uitslagen
Financien 27-8-2006
spelregeltjes
Aanwezig
Partijen
Stand interne competitie.
Stand externe competitie
Teams en kalender
Leden en bestuur
Oud fotoalbum
Keizerperikeltjes
Chessbase handleiding
Notulen sep 2006
Toernooien
Fries kampioenschap
Koninginnedag-toernooi
Snelschaak
Massakamp met Oostfriezen
Rapid 2006
Grutte Pier
Kliffentoernooi
Burgumer potdicht
Harlingen open
Jeugdtoernooi 2006
Ingezonden
2 geniale zetten
4 juweeltjes
Favorieten
Eeltsje's webs
Jouke (smots123)
Chessbase
TWIC
Chessvibes
Markmasmeijer
Westergoo contributie
De contributie bedraagt nu Ä 55 (was Ä 50) en de leden worden verzocht dit bedrag te storten op rekeningnummer 3715.35.190 ten name van Schaakclub Westergoo. Jeugd tot 21 jaar: Ä 20. De meeste leden hebben inmiddels betaald, daarvoor dank.
 
 
 

Vakantie tot september
Beste lezers, op de eerste dinsdag in september staat de algemene ledenvergadering gepland. De 2e dinsdag in september gaat de competitie van start. Eind augustus komt het bestuur al weer in aktie om het nieuwe seizoen voor te bereiden.
Nieuwigheden:
De leden behoeven zich het komende seizoen niet meer af te melden als ze zijn verhinderd. De aanwezigen worden voortaan gewoon stipt om 19.45 uur ingedeeld. Als u wat later komt moet u dat dus nog wel melden anders staat u er naast.
Nieuwe klokken, borden en stukken
Taeke wist een adresje voor een schappelijke prijs materiaal te koop in Peize en haalde daar 15 nieuwe Garde analoge klokken. Tijdens het FK bleek dat deze klokken (stil stonden vanaf 1996) op 5 na niet naar behoren functioneerden. Eeltsje ruilde ze na bijbetaling om tegen digitale exemplaren. Ook zijn er 15 nieuwe borden en evenveel nieuwe doosjes met stukken aangeschaft. De oude en niet meer optimaal functionerende klokken zullen uit de materiaalkast verdwijnen.
De westergoo'ers tijdens het Fries kampioenschap
Aan dit thuistoernooi deden 8 leden van onze club mee en onze clubkampioen Mark (B1) eindigde op een mooie 5e plaats. Siebe (D1)pakte ook een prijsje mee. Andre en August kwamen een halfje tekort.  Jouke stond technisch gewonnen tegen Cees maar gebruikte zoveel tijd dat een remiseclaim niet realistisch zou zijn geweest.
Scheidsrechterdag in Utrecht (Eeltsje)
Zaterdagmorgen 2 juni, pikte ik Murk Viersma op in Wommels waarna wij besloten door de polder naar Utrecht te rijden. Bij rotonde Joure stond een bord dat de weg (via Lelystad) was afgesloten en gingen we via Heerenveen en raakten bij Meppel in een file tot aan Zwolle. Vervolgens lukte het niet om met de auto, dwars door Utrecht, ons doel te bereiken waardoor we uiteindelijk te voet en net bij de aanvang van 2e sessie konden aanschuiven bij Aart Strik die problemen bij Rapidschaak doceerde. Net voor het einde van deze sessie schoof nog een Belg aan die 6 uren in de file had gestaan. Vervolgens hadden we nog een uurtje les van Eric Roosendaal die problemen in de tijdnoodfase doceerde. In de pauze daartussen werd ik uitgelachen door Wijbren Veeman en Inge ter Waarbeek die met de trein waren. De terugweg gingen we uiteraard via Amsterdam en genoten op een zonnig terras van een heerlijk diner. Toch jammer dat ik die sessie van Albert Vasse (uitvinder van de DTG) over de klokken gemist heb.
FK opnieuw in Bolsward
Het
Fries kampioenschap was net als vorig jaar gepland op 7 opeenvolgende woensdag-avonden. Er werd gestart op 2 mei 19.30 uur en de laatste ronde was 13 juni. De locatie was in gebouw Het Convent, het domicilie van Westergoo. De nieuwe kampioen plaatste zich voor de halve finales van het NK 2008.  Iedereen die lid is van de FSB kon zich opgeven. Dus ook als u geen kanshebber was voor de titel kunt u gezellig meedoen. Er waren (geld)prijzen plus ereteken te winnen in verschillende categorieŽn.   
Hoe het vorig jaar ging ziet u hier.
Cursus Chessbase en Fritz
Eeltsje heeft onlangs (bij hem thuis) enkele praktijklesjes gegeven hoe om te gaan met de genoemde programma's.
Er is nog wel behoefte aan wat nazorg en daarom is E begonnen met het schrijven van een handleiding Het is wat ruw geschreven en de komende zomer zal E deze handleiding verfijnen.
Nevenactiviteiten tijdens het FK
Het bestuur van de FSB had het drie weken aaneen flink druk met het ontvangen van de clubdelegaties om samen met hun verder te praten over het FSB beleid. Tijdens de 4e ronde schoof ik even aan, volgens secretaris HarmJan Dijkstra, was het de 2 voorgaande zittingen veel drukker, (meer aanwezigen). De gesprekken verliepen zeer openhartig. Het FSB bestuur was toch wel verrast dat veel clubs zelf al flink bezig zijn met diverse activiteiten (hoewel vaak tevergeefs) om de teruglopende ledenaantallen in dammen. Alle bevindingen van het FSB bestuur over deze samenkomsten zullen ongetwijfeld binnenkort worden gepubliceerd. Of er nog meer nevenactiviteiten worden ontplooid tijdens de laatste 3 ronden, hetzij door Westergoo of de FSB, weet ik niet maar u zult het ongetwijfeld hier kunnen lezen.
Computertips
Hebt u een traag systeem dan kunt u overwegen om het programma WindowscareV2 te gebruiken. De Fritz engine heeft het niet altijd bij het rechte eind probeer daarom eens Rybka. Ga naar
Eeltsje's tips voor de links naar de betreffende site's.  Lees de voorlopige ervaringen van Eeltsje met Vista en Office 2007 hier
Laatste update
26-07-2009 08:32 uur
Zoektips op deze website !!!
Alle gebeurtenissen worden eerst hier gepubliceerd in Varianten. Meestal na een dag moeten die gebeurtenissen al weer plaats maken voor nieuwe actuele dingen. Maar alles wordt bewaard elders op deze site en kunt u (terug) vinden in de linkerkolom onder clublinks en toernooien ietsje lager enzovoort....
 
FSB site
De lezers van Varianten worden verzocht, om een beetje bij te blijven, vooral ook het schaaknieuws op de
FSB site te lezen. Het FSB nieuws wordt, net als Varianten, gemaakt door Eeltsje
Sponsors van Westergoo
Hoeveel jaren al (..)
Argos-benzinest A7 bij Wons (6)
HJG verzekeringen Bolsward (2)
Zonwering Witmarsum (6)
Makelaar Feenstra Tjerkwerd (3)
Garage Cats Witmarsum (6)
Loonb. Haitsma Witmarsum (6)
IJsselhof huisarts Bolsward (1)
Jos Driessens Pingjum (2)
August Niemarkt Bolsward (2)
Eeltsje Boomsma Witmarsum (5)
Hans Huizenga Wons (1)
Gerrit Stornebrink (5)
Frans Smit (1)
Andre Buter (3)

Uitgebreide sponsor gegevens staan op de pagina van het jeugdtoernooi

     voorgaand nieuws >>>>>>>

Home * Leden en bestuur * KNSB * FSB  *  Externe  * SO-ON-kalender * KNSB-kalender * 2005-2006 * Eeltsje's webs *