Spelregeltjes van Westergoo per 5 september 2006

Indeling interne competitie
De spelers worden (over 30 ronden) ingedeeld met het programma Keizer voor Windows van Henk ten Bos op actuele clubrating. Na  acht ronden deelt keizer spelers in die al eerder tegen elkaar uitkwamen. De huidige nummer 1 op de ratinglijst speelt dan tegen de huidige nummer 2, indien aanwezig, enzovoort.
De speler met de hoogste KNSB rating krijgt een startrating van 1650 en alle anderen steeds vijf punten minder. Waarom dit wordt gedaan leest u in keizerperikeltjes
Attentie!!!!
De aanvang van de partijen is officieel 19.45 uur en de aanwezigen worden dan ingedeeld. Wees dus om half acht aanwezig en geef het door als u van plan bent later te komen anders staat u er naast. Het telefoonnummer van het Convent is 0515 572357.
Bonus
Spelers die op oneven komen krijgen een bonus van tussen de 18- 15 punten. Er wordt een externe winstpartij ingevoerd tegen een speler met een rating van 1600. Keizer selecteert eerst de spelers met de laagste rating als het oneven is. Iemand die vrijwillig voor oneven kiest krijgt (nadat hij al eens oneven was) geen bonus meer.
Prijzen
Om in aanmerking te komen voor de prijzen (a b c categorie) moet een speler minimaal 20 keer een partij hebben gespeeld die voldoet aan het FIDE reglement.
Compensatie op het genoemde aantal van 20 wordt gegeven bij:
Het staan op oneven.
Het spelen in een externe competitie nog tijdens de interne competitie
Het meedoen aan een Westergootoernooi nog tijdens de interne competitie.
Het meedoen aan een Fries kampioenschap nog tijdens de interne competitie.
Het bezoeken van de jaarlijkse ledenvergadering op de eerste dinsdag in september.
Clubkampioen
Alleen de partijen die intern worden gespeeld tellen mee voor het clubkampioenschap en degene met de hoogste clubrating is de nieuwe clubkampioen.
Ratingverwerking
Aan het einde van het seizoen worden alle intern gespeelde partijen opgestuurd naar de KNSB voor ratingverwerking.
De partijen van en tegen de gastspelers worden eruit gefilterd omdat de KNSB geen inzendingen verwerkt die deelnemers zonder relatienummers bevat.
De extern gespeelde partijen worden door de competitieleider van de FSB/KNSB opgestuurd voor ratingverwerking.
Externe competitie
Het bestuur probeert iedereen die dat wil in te delen in een team dat uitkomt in de FSB/KNSB competitie. De doelstelling van elk team is kampioen worden.
De selectie vindt plaats op KNSB rating (ELO-lijst augustus).
De geselecteerde spelers kunnen alle data van geplande wedstrijden op Internet ver van te voren reeds bekijken en er voor zorgen dat ze aanwezig zijn op die geplande data. Er kan dus ook maanden van tevoren al vervanging worden geregeld als dat beslist nodig is.
De overige fsb leden worden, op sterkte, ingezet bij het tweede (8-tal) en eventueel een derde team (4-tal). De Auke Bootsma bokaal is een wisselbeker die wordt uitgereikt aan de speler met de hoogste scoringspercentage in een extern team. Deze speler moet wel aan, op één na, alle wedstrijden hebben meegedaan.
Toernooien
Westergoo organiseert begin november en rond de jaarwisseling en tegen het einde van de competitie een rapidtoernooi. Zwitsers 3x4 ronden. Hierbij wordt €3 inleg geheven wat wordt gestort in de jubileumpot.
Na afloop van de competitie (in mei) is er prijsuitreiking gevolgd door snelschaak. Zwitsers 7 ronden.
Op de 2e dinsdag in december organiseert Westergoo een jeugdtoernooi.