Samen naar Sneek
De bijeenkomst van schaaksociëteit De Raadsheer vindt plaats in hartje Sneek. Tip derhalve voor bezoekers: neem uw partner mee! Mocht zij/hij niet geïnteresseerd zijn in schaken dan is er geen man over boord. De gezellige binnenstad van Sneek biedt op de zaterdagmiddag volop vertier. 2e bijeenkomst van de Raadsheer: 10 maart 2007 om 15.00 uur t 17.00 uur in de Verandering te Sneek.
Plaats van handeling klik hier

Sijbren Hendrik Postma, spraakwaterval en begenadigd auteur
De tweede bijeenkomst van Schaaksocieteit De Raadsheer zal in het teken staan van een van Nederlands meest productieve schaakauteurs: Sijbren Hendrik (kortweg Siep) Postma uit Leeuwarden. Postma, inmiddels 78 jaar, heeft een lange rij schaakboeken op zijn naam staan. De serie over Buikje is wellicht het meest bekend, maar Postma schreef ook boeken over onder meer Fischer, Keres, Najdorf, Stein en Speelman. In zijn meest recente boek “Vergeten schaakgiganten” passeren verschillende grootheden uit het verre en nabije verleden de revue. Tijdens de bijeenkomst van De Raadsheer –die op 10 maart 2007 van 15.00 tot 17.00 plaatsvindt in De Verandering aan het Grootzand in Sneek- zal Postma worden ondervraagd over zijn boeken. Hoe kwamen ze tot stand? Hoe vond hij een uitgever? Hoe waren de recensies? En welke boeken staan nog op stapel? Postma staat bekend als een onderhoudend verteller en een groot woordkunstenaar naar wie het aangenaam luisteren is. En passant zullen ook Postma’s eigen avonturen in de Nederlandse en Friese schaakwereld de revue passeren. Hij speelde in Philidor I en was jarenlang voorzitter van de Friese Schaakbond. Klik hier voor meer


Club van 64
In onze eerste nieuwsbrief (december 2006) hebben we de Friese schakers opgeroepen toe te treden tot de Club van 64. De club van 64 is een gezelschap dat het initiatief van De Raadsheer steunt door een bedrag van € 6,40 (of wel 64 dubbeltjes) over te maken op rekeningnummer 483032514 t.n.v. D.D. Schild o.v.v. De Raadsheer. Van het geld worden de onkosten bestreden die gemaakt moeten worden om de bijeenkomsten van De Raadsheer mogelijk te maken. Inmiddels hebben zich al verschillende sympathisanten gemeld maar er kunnen er nog meer bij.
Beginpagina van de Raadsheer


Sieb Postma

Raadsheer boordevol  plannen

De initiatiefnemers van Raadsheer hebben recent in grote lijnen het programma voor de komende jaren vastgesteld. In het najaar van 2007 zal een programma worden gepresenteerd over het schaken in de Friese media en voor begin 2008 staat een ‘aangeklede’ excursie gepland naar het Corus (Tata) Schaaktoernooi te Wijk aan Zee. Voor het seizoen 2008-2009 wordt gedacht aan de thema’s : ‘Schaken en de Friese literatuur’ en ‘Spelregelverwikkelingen’.  Ook hebben reeds diverse sprekers zich spontaan aangemeld om eens iets te komen vertellen over het (schaak)onderwerp waar ze momenteel studie naar verrichten.